Olajcsere

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/turbodiagnosztika.hu/www/meccanico.hu/includes/menu.inc 2386 sor).

Olajcsere elvégzése Budapesten

Elsőként az ember mire gondol? Megveszem az általam ismert viszkozitású motorolajat, kicserélem, és kész az olajcsere.

Mi hibádzik itt?
Először is nem csak motorolajat lehet cserélni időközönként, (motorolajon kívül, pl. váltóolaját, hidraulika és szervoolajat is). Másfelől nem a viszkozitás talán a legfontosabb szempont az olaj vásárlásnál.
Ezt csak tetézi, ugyan már minek cseréljek olajat, nem kell azt olyan pontosan „mégis csak vas”, nem érez semmit. A vas talán nem érez semmit, de, aki így gondolkodik a pénztárcáján annál inkább fog. Ezt a halogató gondolkodást ismerjük, a feledésbe veszik az egész ügy. Akkor jut előtérben, amikor beáll a konkrét probléma. Homlokunkra csapunk és „hogyan is felejthettem el”. Na erről beszélünk.
Mindenre egy pici kis időt kell szánni és biztosan jobb, ha a szakember végzi el. És egy igazi szakember, mindjárt átnézi egyúttal a kocsi legkritikusabb pontjait is.

Olajcseréhez olaj választása
A motor olajok mindegyike bázisolajból áll - amely 80% -, valamint különböző adalék anyagok összetételéből tevődik össze, mint súrlódás csökkentő, habosodás gátló, oxidáció gátló, stb., amik összességében az olajat a legjobb minőség optimalizálása céljából tesznek bele.
Ezek különféle összeállításban készítenek el, így a legjobb, ha az okoskodások helyett a konkrét gyári előírást vesszük figyelembe.
Motorolajoknak többféle kategóriái vannak, három alap fajtájában összegezhető, ilyen pl.: ásványi olaj, a részben szintetikus olaj és a szintetikus olajak, amiket különféle szabványokban írnak le.

Olajcsere esetén mindig szükséges az olajszűrő csere is. A helyzet, hogy az olajszűrő csere is van olyan körülményes, mint maga az olaj választás, amire azt tudjuk javasolni, hogy csak szakember, tud jó javaslatot tenni, ha egyéb gyári ajánlás nincs. Rossz választás esetén előfordulhat, hogy be se tudjuk szerelni, amit vissza kellene cserélni, ha visszavesznek. Ugyanakkor előfordult már, hogy a katalógus sem egy biztonságos megoldás.

Maga az olajszűrő csere be és kiszerelése sem olyan könnyű, mint gondolnánk, mivel ehhez eszköz is kell.

Mindent egybe vetve, nem éri meg spórolni, mert jóval többet veszíthetünk, mint amit megtakaríthatnánk.
Aki mégis ellenkezőleg dönt, reméljük, a fentiek figyelembe vétele ellenére jó okkal teszi.

Olaj leeresztése
Olajcsere ezek után az olaj leeresztésével folytatódik, a leeresztett olajat az olajkútnak kell átadni a célnak megfelelő kannában környezetszennyező kímélése miatt. Az olaj leeresztése sem egyszerű utcán elvégezhető feladat.

Olajcsere olaj betöltése már remélhetőleg nem okozhat bonyodalmat. Ha azonban Ön most keresi, hol van az olaj betöltő nyílás, akkor nagyon ellen javalt az olajcsere elvégzése.
 
Ha tehát mégis szakszerűen, biztonságosan akarja ezt elvégeztetni szakcéggel, készséggel állunk rendelkezésére.