FÉKJAVÍTÁS

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/turbodiagnosztika.hu/www/meccanico.hu/includes/menu.inc 2386 sor).

Fékjavítás Budapesten

Autónk egyik legfontosabb szerkezeti egységes a fékrendszer, ezt nem végezheti amatör szerelő, mivel a legkomolyabb biztonsági rendszerről van szó.
A fékezés útjának hossza hatványozottan nő a sebesség növekedésével (amit a gumik állapota és az útviszonyok is befolyásolnak) így hiába tanultunk fizikaórán megannyi képletet és számítást, elengedhetetlen, hogy az elemek összhangja tökéletes legyen. Az állandó igénybevétel miatt a fékrendszer alkotóelemeinek kopása, rongálódása csak idők kérdése. Márpedig járművünk megállításához, lelassításához szükséges a pontos és rendeltetésszerű reagálás, ami nehezen valósul meg, ha az elemek közül akár csak egy is sérült, kopott.

A fékezés útjának hossza hatványozottan nő a sebesség növekedésével (amit a gumik állapota és az útviszonyok is befolyásolnak) így hiába tanultunk fizikaórán megannyi képletet és számítást, elengedhetetlen, hogy az elemek összhangja tökéletes legyen. Az állandó igénybevétel miatt a fékrendszer alkotóelemeinek kopása, rongálódása csak idők kérdése. Márpedig járművünk megállításához, lelassításához szükséges a pontos és rendeltetésszerű reagálás, ami nehezen valósul meg, ha az elemek közül akár csak egy is sérült, kopott. Az elemek között akadnak olyanok is (fékbetét, féktárcsa), amiket szakszerű szerelés esetén karbantartás nélkül használhatunk, egy a típus által előre meghatározott megtett km határig. A fékrendszerre fokozottan érvényes, hogy a megfelelő szakemberre bízzunk cseréjét, javítását. Az ezermester megoldások azon kívül, hogy többet ártnak, mint használnak, rendkívül balesetveszélyesek is.

Ha az alábbi tüneteket produkálja járműve, sürgősségi ellátásra van szüksége:

  • nagy sebességnél történő fékezés esetén morgó hang (autópálya)
  • fékezésnél félrehúzás esetén
  • túlzott gumikopás esetén
  • fékezésnél kormányrázás
  • fékezésnél fémes hang
  • lüktető, pulzáló fékpedál
  • puha, nyúlós fékpedál
  • túlzottan nagy fékpedálút
  • a fékút fokozottan hatványozottan nő a sebesség növekedésével

Klinikánkon a megfelelő ellátásban részesítjük járművét, szakembereink a fékjavítási munkálatokat garanciálisan, kedvező áron végzik.